Diagnòstic i

TRACTAMENTS

PRÒTESI

De vegades, una pròtesi de qualsevol articulació pot necessitar un reemplaçament.

La tasca fonamental és conèixer que la causa de la pròtesi no funciona bé.

La cirurgia de revisió és més complexa que la cirurgia primària i requereix un equip expert.

Si necessites tractament quirúrgic, es posarà a la teva disposició tota la tecnologia i capacitat d’innovació. Realitzem una avaluació completa de totes les opcions terapèutiques per oferir el tractament més adequat.


 • PRÒTESI DE MALUC
 • PRÒTESI DE GENOLL
 • PRÒTESI DE ESPATLLA
 • PRÒTESI DE COLZE
PRÒTESI DE MALUC

Consisteix a substituir l’articulació del maluc per un implant. Existeixen diferents sistemes d’adhesió de la pròtesi a l’os del pacient i diferents parells de fricció (superfícies en contacte per al moviment).L’elecció de l’implant es realitza a partir de l’experiència científica per a cada tipus de pacient i no és tan important com la correcta col·locació de la pròtesi.

Pròtesis cimentades

L’implant es fixa a l’os existent amb un material de fixació, un ciment especial (PMMA). La seva principal indicació és en aquells pacients amb mala qualitat òssia que poden predir la manca d’integració d’un component no cimentat. A més de la qualitat de l’os hi ha altres criteris per a l’ús d’aquests implants en funció de la formació del cirurgià. Hi ha centres de gran prestigi mundial on la gran majoria d’implants es cimenten independentment de l’edat o qualitat òssia del pacient.

Pròtesis no cimentades

Es basa en un procés de fixació biològica. Això vol dir que tenen una superfície porosa que permet que l’os creixi os entre els porus i mantingui l’estabilitat de l’implant. Molts implants tenen un recobriment amb components osteoconductors (hidroxiapatita) per afavorir la integració. Generalment es requereix un os de bona qualitat encara que no és imprescindible. El seu ús també depèn de l’experiència del cirurgià amb aquests implants.

Pròtesi híbrida

Combinació d’un component de la pròtesi fixat amb ciment i un altre no. El més freqüent és que el component cimentat és el component femoral i l’acetabular sense ciment (pròtesi híbrida) encara que menys freqüent, es pot fer a l’inrevés (híbrid invertit).

Parells de fricció (Tribologia)

Es refereix a les dues superfícies que es posaran en contacte perquè es produeixi el moviment de l’articulació.

El més freqüent és el polietilè metàl·lic (MP). El capçal metàl·lic del component femoral es mou sobre un inserit de polietilè. Actualment, per reduir el desgast secundari a la fricció, s’utilitzen polietilè de feix altament cruixent o polietilè amb vitamina E (antioxidant).

Ceràmica de polietilè (CP). El cap femoral ceràmic es mou sobre un inserit de polietilè. Sembla presentar millors resultats en relació amb el desgast que el diputat.

Ceràmica ceràmica (CC). Tant el cap femoral com l’inserit són ceràmics. Es considera un parell de friccions dures. Té menys desgast, però el seu correcte funcionament depèn més de la tècnica. Clàssicament s’ha relacionat amb problemes de soroll o trencament. Ambdues complicacions són actualment menys freqüents.

PRÒTESI DE GENOLL

És la substitució de l’articulació del genoll per un implant o pròtesi. En la majoria dels casos les pròtesis de genoll es fixen a l’os del pacient per ciment (PMMA).

Les més comunes són les pròtesis en què es substitueix el cartílag dels tres compartiments del genoll, el fèmur tíbic i la patella. Hi ha pròtesis de genoll per a casos especials en què només es veu afectat un compartiment del genoll, són pròtesis unicompartimentals.

PRÒTESI DE ESPATLLA

Substitució de l’articulació de l’espatlla per un implant. Es poden substituir les dues superfícies de l’articulació (pròtesi total) o només la de l’húmer (pròtesi hemi). Hi ha opcions de recobriment de pròtesis que respecten més l’os del pacient i models especials per a l’artropatia secundària a la patologia del puny rotatori o per al tractament de fractures, pròtesis invertides.

La causa no traumàtica més comuna és l’artrosi glenohumeral

L’artrosi glenohumeral (artrosi de l’espatlla) es produeix quan hi ha desgast a l’articulació, ja sigui d’origen degeneratiu (edat) o secundària a traumatismes. Característicament, el pacient es refereix al dolor a la mobilització tant activament com passivament, a la qual cosa s’afegeix una pèrdua de la funció de l’espatlla.

Les opcions de tractament estan encaminades a reduir el dolor que presenten aquests pacients, sent l’única opció la implantació d’una pròtesi quan el tractament del dolor no es pot controlar de manera conservadora (no quirúrgica). Depenent de les característiques de la lesió que presenta l’espatlla el traumatòleg triarà la pròtesi que millor s’adapti al seu problema, ja que dependrà de les característiques personals de la lesió l’elecció de la correcta indicació d’una o una altra pròtesi.

PRÒTESI DE COLZE

Substitució de l’articulació del colze per un implant. Les indicacions més freqüents són les malalties inflamatòries sistèmiques, les seqüeles de traumatismes i artrosi del colze. A nivell del colze també pot haver-hi pròtesis parcials, o pròtesis de cap de ràdio per fractures.

Artrosi de colze

L’artrosi del colze pot ocórrer després de traumatismes o causes degeneratives.

La pèrdua de la funció normal del colze es percep tant amb dolor clínic com amb una pèrdua de funció, que es reflecteix en una disminució de l’equilibri articular.

Al colze és especialment important aconseguir una bona funció sobretot en la flexió, ja que la limitació en aquest moviment es percep com una impossibilitat de poder utilitzar la mà per a activitats de la vida quotidiana com: menjar, rentar-se la cara, pentinar, etc.

El procés degeneratiu del colze segueix un curs evolutiu que, a través del seu especialista en cirurgia de colze indicarà quan és el moment de realitzar la intervenció, ja que les opcions quirúrgiques que es poden oferir dependran de la fase de degeneració articular en la qual es trobi, des de l’opció més conservadora fins a l’opció més completa.

Estic interessat  ESPECIALISTES EN
  CIRURGÍA ORTOPÈDICA Y TRAUMATOLOGIA


  +34 667 548 958
  ESPECIALISTAS EN, TRAUMATOLOGÍA

  APTIMA CENTRE CLÍNIC TERRASSA

  PLAÇA DELS DRETS HUMANS 1
  EDIFICI ESTACIÓ
  08222. TERRASSA
  BARCELONA


  NOU – TRAUMADVANCE TERRASSA

  Exclusiu per a Pacients Privats
  Carrer Major 17, 4º 1ª
  08222. TERRASSA
  BARCELONA

  Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

  HOSPITAL QUIRÓN TEKNON

  I.T.R.T. Institut de Teràpia
  Regenerativa Tisular

  C/ VILANA 12, PL. BAJA
  08022. BARCELONA
  BARCELONA


  Copyright by InTouch System 2021 Todos los derechos reservados
  Obrir xat
  1
  Avenç del trauma
  Bon dia, com podem ajudar-te?