Diagnòstic i

TRACTAMENTS

PATOLOGIES DE L’EXTREMITAT SUPERIOR: MÀ I COLZE

Qualsevol problema que condicioni l’aparició de molèsties o dolor a l’hora d’utilitzar la mà i el colze pot comportar importants dificultats per dur a terme moltes de les activitats de la nostra vida quotidiana. Es tracta de dues regions anatòmiques que participen de manera coordinada en la realització i desenvolupament de tasques de precisió, ja siguin activitats de treball o activitats de la vida quotidiana. Per aquest motiu hem de fer un diagnòstic precís contra l’aparició de símptomes dolorosos per planificar un tractament enfocat a recuperar o mantenir el nivell funcional.

Els tractaments disponibles avui dia són: farmacològic, rehabilitació funcional, infiltracions i cirurgia. Dins de l’apartat quirúrgic d’avui destaca l’avanç de les tècniques artroscòpiques tant en el colze com en el canell i la mà que permeten no només la visualització directa de l’articulació sinó també realitzar tractaments sense necessitat de realitzar incisions.

Les malalties que més freqüentment afecten la mà i el colze es poden agrupar de la següent manera en funció de l’origen del dolor i la seva localització:

Nervi perifèric

Síndrome del túnel carpià STC (mà): el nervi mitjà en el seu pas al palmell de la mà es troba en un conducte anatòmic que per diferents motius es pot estrènyer o endurir. Això provoca l’aparició de molèsties d’intensitat creixent (del polze al dit anular) en forma de formigueta (predominantment nocturna). És llavors quan s’ha d’avaluar la descompressió quirúrgica del camí nerviós per evitar la progressió de la lesió.

Síndrome d’atrapament nervi (colze) d’Ulnar: N. Ulnar pot ser sotmès a compressió ja que discorre al llarg de la part posterior del colze i fins als primers 10 cm de l’avantbraç en circular entre els músculs. Quan això passa, sol provocar el mateix dolor en forma de formigueta, però en aquest cas,a nivell del dit anular i del dit petit; també en aquesta situació, s’ha de valorar la necessitat de practicar la descompressió quirúrgica.

Cal destacar que la compressió progressiva dels nervis perifèrics pot provocar una pèrdua de força muscular i canvis cutanis que poden ser irreversibles.

Ossos i articulacions

Artrosi

L’artrosi és una malaltia que pot afectar qualsevol articulació del cos. A la mà, la seva ubicació més freqüent és a la base del polze (RIzarthrosis), tot i això també és molt comú en les apticulacions interfalangiques dels dits. El tractament Qqirúrgico es pot indicar quan s’aconsegueix un bon control del dolor amb altres opaquis terapèutics o quan deriva d’una implicació funcinnal significativa.

Artritis

L’artritis és un procés inflamatori d’una o més articulacions que sol requerir la realització d’un estudi complet per a l’obtenció d’un preuat diacnòtic3o i l’adopció d’un tractament adequat. Per aquest motiu de vegades requereix la col·laboració d’altres especialitats com reumatologia. La ubicació més comuna de l’extremitat superior on poden aparèixer aquests processos són les articulacions interfalangiques dels dits.

Fractures

La fractura més comuna de l’extremitat superior és la fractura de la part distal del radi a l’articulació del canell. És una fractura que pot alterar la integritat de l’articulació i que cada vegada més tendeix a ser tractada quirúrgicament. L’objectiu del tractament és la recuperació de la forma del radan i la seva consolidació per tal de recuperar la màxima funcionalitat. En aquells casos en què el cartílag articular es vegi afectat per la traça de fractura, pot ser necessari utilitzar la tècnica artroscspica afegida a la cirurgia co.vencional.

Altres fractures prevalents de la mà són la de l’os escafoide, la del cinquè metacarpal i la de les falanges del desoc. Depenent del patró de cadascuna d’aquestes fractures, s’ha de valorar el tipus de tractament més adequat.

Un seguiment proper dels pacients durant les quatre primeres setmanes és essencial per controlar possibles desplaçaments.

Estic interessat  ESPECIALISTES EN
  CIRURGÍA ORTOPÈDICA Y TRAUMATOLOGIA


  +34 667 548 958
  ESPECIALISTAS EN, TRAUMATOLOGÍA

  APTIMA CENTRE CLÍNIC TERRASSA

  PLAÇA DELS DRETS HUMANS 1
  EDIFICI ESTACIÓ
  08222. TERRASSA
  BARCELONA


  NOU – TRAUMADVANCE TERRASSA

  Exclusiu per a Pacients Privats
  Carrer Major 17, 4º 1ª
  08222. TERRASSA
  BARCELONA

  Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

  HOSPITAL QUIRÓN TEKNON

  I.T.R.T. Institut de Teràpia
  Regenerativa Tisular

  C/ VILANA 12, PL. BAJA
  08022. BARCELONA
  BARCELONA


  Copyright by InTouch System 2021 Todos los derechos reservados
  Obrir xat
  1
  Avenç del trauma
  Bon dia, com podem ajudar-te?