Talàlgia, per què em fa mal el taló?

img-talalgia-plantar.jpg

Talàlgia, per què em fa mal el taló?

Després del desenvolupament de la medicina, la majoria d'experts coincideixen que hi ha alguna cosa que no funciona bé al peu d'aquests pacients i és això el que causa com a conseqüències el dolor al taló i l'aparició de l'esperó calcaneal.

Però per què de vegades trobem talàlgia sense esperó?

La resposta a aquesta pregunta és molt senzilla: hi ha moltes causes diferents que poden causar problemes al taló. Els símptomes que presentem, així com l'aparició o no d'un esperó en la radiografia dependran de la naturalesa de l'alteració.

És lògic suposar llavors que el tractament més adequat variarà en funció del diagnòstic real del pacient. I per a això és important fer un bon examen de la dolència.

M'hauria de preocupar si pateixo talàlgia?

Gairebé totes aquestes alteracions corresponen a causes mecàniques, totes elles benignes. Malauradament, el curs evolutiu torpid d'aquests processos fa que els pacients puguin percebre aquesta situació com un problema de salut important, ja que pot limitar-los a la seva activitat diària.

Vull saber més, Per què el peu és tan susceptible a alteracions?

El peu és la base del nostre organisme i ens posa humans en contacte amb el terra. Aguanta el nostre pes i ens impulsa cap endavant per moure'ns durant el cicle de caminada. Cal esperar que davant de funcions tan diverses la seva estructura hagide serdinàmica,canviant, capaç d'adaptar-se a les necessitats de cada moment. 

"Mentre estem dempeus necessitem una estructura flexible que esmorteeixi el pes del nostre cos. D'altra banda, per enlairar-lo i propulsar-lo mentre caminem necessitem una estructura rígida i consistent capaç de llançar-se contra el terra."

Per passar d'un peu flexible a un peu rígid de forma natural les nombroses peces que componen el peu han de funcionar harmònicament. Quan això no passa algunes estructures del peu comencen a patir com un dolor símptoma més freqüent.

He d'anar a un professional mèdic si tinc talaia?

Acudir a un professional mèdic és fonamental per orientar el pacient cap a la restauració del seu problema. Un problema que, tot i que el pacient és el veritable propietari, ha d'implicar l'especialista en el camí cap a la seva restauració. I encara que a grans trets l'escala terapèutica és bastant similar per a la majoria de malalties (sempre que sigui possible s'ha d'optar pels tractaments menys agressius), la valoració per part de l'especialista és crucial per obtenir un bon diagnòstic i rebre el tractament específic més adequat.ESPECIALISTES EN
CIRURGÍA ORTOPÈDICA Y TRAUMATOLOGIA


+34 667 548 958
ESPECIALISTAS EN, TRAUMATOLOGÍA

APTIMA CENTRE CLÍNIC TERRASSA

PLAÇA DELS DRETS HUMANS 1
EDIFICI ESTACIÓ
08222. TERRASSA
BARCELONA


NOU – TRAUMADVANCE TERRASSA

Exclusiu per a Pacients Privats
Carrer Major 17, 4º 1ª
08222. TERRASSA
BARCELONA

Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

HOSPITAL QUIRÓN TEKNON

I.T.R.T. Institut de Teràpia
Regenerativa Tisular

C/ VILANA 12, PL. BAJA
08022. BARCELONA
BARCELONA


Copyright by InTouch System 2021 Todos los derechos reservados
Obrir xat
1
Avenç del trauma
Bon dia, com podem ajudar-te?