Pròtesis de maluc. Tipus i complicacions.

maig 24, 00 by Traumadvance
Protesis_cadera_derecha_red.jpg

Pròtesis de maluc. Tipus i complicacions.

Segons el sistema d'adhesió de l'implant a l'os les pròtesis seran cimentades (fixades amb metilmetacrilat), no cimentades o biològiques o híbrides (un component cimentat i un altre no). La decisió del sistema de fixació varia segons la discreció del cirurgià i hi ha excel·lents resultats amb ambdues tècniques. El nostre criteri està en relació amb la qualitat òssia, en general a nivell femoral utilitzem implants no cimentats en homes de fins a 75 anys i en dones de fins a 70 anys, mentre que a nivell acetabular solem utilitzar implants no cimentats en la majoria dels casos.

Hi ha països com els Estats Units on gairebé tots els implants no estan cimentats i altres com el Regne Unit amb la majoria de casos cimentats independentment de l'edat o la qualitat òssia del pacient.

Una altra diferència important a saber és la parella de friccions. Es refereix als materials que es posaran en contacte durant la mobilitat al maluc. Potser aquí és on s'ha avançat més en la millora de les superfícies de fregament, ja sigui metàl·lica, ceràmica o polietilè.

El parell de fricció més experimentat és el metall / polietilè. Actualment les polietilè estan més ben fabricades, són més resistents al desgast (bigues altament cruixents) i algunes inclouen antioxidants com la vitamina E per allargar la seva durada. Els seus problemes a llarg termini són coneguts i detectables precoçment.

El parell de friccions ceràmica/ceràmica també té una llarga experiència, però els problemes que alguns implants van presentar anys enrere (sorolls o ruptures de material) així com el seu preu fa que no s'utilitzi àmpliament. Sembla ser la parella de fricció amb menys desgast però és menys tolerant als errors de la tècnica quirúrgica.

El parell de fricció ceràmica/polietilè seria una combinació de l'anterior i és una bona opció.

El parell de fricció metall/metall amb un bon implant i una tècnica perfecta tenen bons resultats, però actualment la majoria dels corrents científics aconsellen contra el seu ús a causa de la gravetat dels problemes que han sorgit amb les pròtesis implantades en les últimes dècades.

En la nostra opinió, el factor més important per al correcte funcionament d'una pròtesi així com per a una durada de més de deu-quinze anys, és la seva correcta implantació. És difícil demostrar si certes activitats esportives poden alterar la durada de la pròtesi però seria recomanable evitar esports d'impacte.

La complicació més greu és la infecció que es pot produir de forma aguda, en el postoperatori immediat o després d'anys a causa d'una infecció en una altra regió del cos, i la infecció crònica que no té simptomatologia explícita però pot ser la causa d'una pròtesi dolorosa o l'afluixament de la mateixa.

L'altra complicació temuda és la luxació o luxació. La causa més freqüent sol ser la mala orientació dels components encara que hi ha altres causes com traumatismes, problemes neurològics o el desgast dels components entre d'altres.

Creiem que el pacient ha d'estar informat de les diferents opcions, els pros i els contres però la decisió de l'implant ha de ser responsabilitat del cirurgià ortopèdic. El pacient pot triar el cirurgià.ESPECIALISTES EN
CIRURGÍA ORTOPÈDICA Y TRAUMATOLOGIA


+34 667 548 958
ESPECIALISTAS EN, TRAUMATOLOGÍA

APTIMA CENTRE CLÍNIC TERRASSA

PLAÇA DELS DRETS HUMANS 1
EDIFICI ESTACIÓ
08222. TERRASSA
BARCELONA


NOU – TRAUMADVANCE TERRASSA

Exclusiu per a Pacients Privats
Carrer Major 17, 4º 1ª
08222. TERRASSA
BARCELONA

Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

HOSPITAL QUIRÓN TEKNON

I.T.R.T. Institut de Teràpia
Regenerativa Tisular

C/ VILANA 12, PL. BAJA
08022. BARCELONA
BARCELONA


Copyright by InTouch System 2021 Todos los derechos reservados
Obrir xat
1
Avenç del trauma
Bon dia, com podem ajudar-te?